Білківська сільська рада

Хустського району, Закарпатської області

Телефон: 0681331209

ШКОЛИ БІЛКІВСЬКОЇ ОТГ З 1 БЕРЕЗНЯ ЙДУТЬ НА ВЕСНЯНІ КАНІКУЛИ

26.02.2021

      Як відомо, на цьому тижні Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило перелік карантинних зон, пов’язаних із поширенням коронавірусної інфекції, який починає діяти з 26 лютого. Закарпатську область віднесено до помаранчевої зони. Сьогодні в Білківській сільській раді з цього приводу на своє засідання зібрався штаб з ліквідації наслідків з надзвичайної ситуації. Провели його голова та заступник голови штабу  відповідно Олександр Симканич й Володимир Штумф.

     Нещодавно своїм рішенням штаб ввів карантин, у зв’язку із захворюваністю на ковід, на території Білківської ОТГ, до складу якої входять Білки, Імстичово, Луково, Малий Раковець, Великий Раковець, Заболотне. Двадцять шостого лютого на засіданні штабу, враховуючи пропозиції профільного міністерства, знову йшлося про ситуацію із захворюваністю на ковід на території громади. Було заслухано з цього приводу інформацію начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Білківської сільської ради Ірини Паньканинець. Участь у засіданні штабу, окрім його членів, взяли також медики та старости сіл. Учасники зібрання висловлювали різні думки. Деякі казали, що закриття закладів соціальної сфери на карантин очікуваного ефекту не дасть. Мовляв, жителі сіл мають самі в першу чергу проявити свідомість у дотриманні карантинних норм. Інші ж, зокрема і лікарі, наполягали на вжитті відповідних заходів і зазначали, що діти можуть не хворіти на ковід, але все ж бути носіями вірусу.

         Зрештою, прийнято рішення, аби навчальні заклади на території Білківської ОТГ достроково, з 1 березня, пішли на весняні канікули. Планово вони мали бути з 22 по 28 березня включно. Вносити такі корективи дозволяє законодавство у сфері освіти. Дитсадки продовжуватимуть працювати, як і передбачає відповідна постанова Кабміну, але ситуацію із захворюваністю в них постійно моніторитимуть. За це проголосувало більшість членів штабу.

         Отже, бережімо один одного. Ковід – це не жарти, а серйозне і дуже непередбачуване інфекційне захворювання!

20210226 110848

20210226 110924

20210226 110943

Архіви

ЦНАП ЗАПРОШУЄ

20210219 104528
опитуваннятреба

Електронна система публічних закупівель

ГІД З ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ

гід дія
дія центрів 1 1