Білківська сільська рада

Хустського району, Закарпатської області

Телефон: 0681331209

Шановні оператори ринку харчових продуктів!

18.07.2024

За інформацією Іршавського відділу ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, в зв’язку з частими відключеннями електроенергії:

Завчасно подбайте про наявність альтернативних джерел електроенергії (бензинові або дизельні генератори, портативні електростанції, автомобільні рефрижератори тощо). Адже за відсутності джерела живлення перестає працювати холодильне та морозильне обладнання, що призводить до псування харчових продуктів адже ковбаси, сири, м’ясо, риба, молочні та інші продукти стають непридатними та небезпечними для споживання, уразі обігу без дотримання відповідних температурних режимів.

  • Відповідно до впровадженоїсистемианалізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на Вашому підприємству, необхідно:
  1. a) розробити план заходівчиінструкції на випадок відключення електроенергії та провести навчання персоналу щодо забезпечення належних умов зберігання харчових продуктів та термінів придатності, визначених виробником;
  2. b) переглянутипроцедуривилучення та відкликання невідповідної продукції та шляхи її повернення постачальнику або утилізації;
  3. c) розробитидодаткові заходи з метою забезпеченняналежних і стабільних умов виробництва та зберігання харчових продуктів;
  4. d) при виробництві та обігухарчовихпродуктів посилити контроль за дотриманням умов зберігання (температури, часу зберігання);
  • забезпечитидотриманнягігієнічних вимог;
  • забезпечитилабораторний контроль готовоїпродукції (при виробництві);
  • по можливості, адаптувати роботу підприємства до графіківвідключеньелектроенергії;
  • для зменшенняризиків для підприємстваодночасної втрати всієї продукції провести її перерозподіл по різних складах.

Незважаючи на систематичні перебої зі світлом, підприємцям необхідно дотримуватись відповідних температурних умов зберігання харчових продуктів, забезпечувати належний санітарний стан у холодильних та морозильних камерах, вживати запобіжних заходів реагування, не допускати повного розморожування харчових продуктів. Зберігати продукти при температурі, яка не спричиняє шкоду здоров’ю споживачам та мінімізує  ризик розмноження патогенних мікроорганізмів.

Нагадаємо, що відповідальність за безпечність харчових продуктів покладається на операторів ринку харчових продуктів – виробників, інших суб’єктів господарювання, які транспортують, зберігають, пакують або здійснюють обіг харчових продуктів.

Бережіть себе та своїх клієнтів.

Архіви

ЦНАП ЗАПРОШУЄ

20210219 104528
опитуваннятреба

Електронна система публічних закупівель

ГІД З ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ

гід дія
дія центрів 1 1